solution for you

Ako sa to začalo resp. ako premeniť myšlienku na realitu

Keď sa mi nedarí, keď sa potrebujem zhlboka nadýchnuť a načerpať nové sily pre riešenie rôznych situácií, vtedy je pre mňa bicykel tým najúčinnejším zdrojom energie a šťastia….“

Volám sa Milan Hanko a som jeden zo zakladateľov a riaditeľom spoločnosti Econec. Rozhodol som sa, že touto formou zozdieľam myšlienku založenia spoločnosti, kedy sa moje hobby stalo biznisom. Tá myšlienka sa neuskutočnila zo dňa na deň. Skôr to bolo z vlastných odjazdených kilometrov na bicykli, s posúvaním svojich limitov, kedy každá zákruta bola pre mňa lákavejšia. Spomínam si, keď ma počas cyklotúry na Skalku v Kremnických vrchoch s ľahkosťou obehli dvaja cyklisti na elektrobicykloch. Neskôr som ich stretol na turistickom odpočívadle, nie preto, žeby boli unavení, ale kvôli málo nabitým batériám. Prišlo mi ich aj ľúto, že nebudú môcť vidieť tie úchvatné výhľady na vrchole. Tieto skúsenosti, pozorovanie výziev a predovšetkým počúvanie priaznivcov cykloturistiky, ktorí chcú zdolávať vzdialenosti, či náročné trasy, boli pre mňa impulzom začať riešiť otázku dostupnosti nabíjacích staníc a to nie len pre e-biky, ale aj pre iné zariadenia mikromobility. Ale v čom byť inovatívny? V čom byť jediný vo svete? Tieto otázky vo mne rezonovali deň čo deň. Znie to jednoducho, ale stačilo byť naozaj len vnímavý a prispôsobovať sa požiadavkám potenciálnych zákazníkov alebo užívateľov.

Podporu som našiel u môjho priateľa Silvestra a tento nápad sa stal od roku 2021 našim spoločným cieľom, ktorý premieňame do reality. Je to akási stavebnica, kde spolu s našim tímom realizujeme každodenné činnosti, čo si vyžaduje hľadanie riešení, prekonávanie prekážok, určité nasadenie, čas, prispôsobenie sa situáciám, ale aj schopnosť vytrvať v náročnom období.

Vďaka profesionálnemu prístupu tímu a našej jasnej predstave o tom, čo a akým spôsobom chceme dosiahnuť, sa nám podarilo priniesť na trh unikátne, inteligentné a efektívne technologické riešenie pre rozvoj cykloturistiky a mikromobility, ktoré predstavujú udržateľnosť v doprave a tým celosvetový záujem. Dnes naše nabíjacie stanice s originálnym dizajnovým prevedením zatraktívňujú cyklotrasy nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí.